Väder

Klimatet på Korfu är milt och hälsosamt men kan ändå variera stort beroende på vilken del av året som man besöker ön. Vill du ha varmast och soligast väder så ska du besöka Korfu under juni t.o.m september, då den högsta medeltemperaturen ligger mellan 28-31 grader, även april-maj erbjuder ett normalt ”svenskt” sommarklimat med temperaturer kring 19-23 grader.

Under januari t.o.m mars så har Korfu de lägsta temperaturerna under året med ca 14-16 grader som mest. Mest nederbörd får Korfu som oftast under oktober t.o.m december. En stor del av det vackra gröna Korfu beror på de ca 3-4 miljoner olivträden som växer på ön och som leverar några av det absolut bästa oliverna i hela världen.

Detta är något som Grekerna idag kan tacka Venetianarna för som planterade olivträden på Korfu för mer än 500 år sedan. Den höga luftfuktigheten och regnet som kommer under oktober t.o.m december gör också att annan växtlighet verkligen trivs och frodas i klimatet.

Ca 3-4 miljoner olivträd växer på Korfu, något som Venetianarna tog med sig till ön för över 500 år sedan.

Mängder av apelsinträd, citronträd, oregano och timjan är också något av de fauna som även växer på Korfu. På Korfu så har man även odlat citrusfrukten kumquat i nästan ett sekel. Av Korfus ca 100 ton kumquat per år så producerar man söta likörer, sylt och godis men denna används även i kosmetika samt till bakning och matlagning.

Högsäsongen på Korfu är under de varmaste månaderna på året, vilket också gör att priser på hotellrum kan vara dyrare och att det ibland kan vara svårt att få tag på rum om man är ute sent med sin bokning. Är du ändå inställd på att besöka Korfu under dessa månader så rekommenderar vi dig att vara ute i tid med din bokning.

Vacker utsikt från boendet och över Korfus karaktäristiska natur.

Jämför också gärna priser på hotell och övriga boenden då det finns pengar att spara för dom som önskar göra det. Billigast att åka är det under lågsäsong när klimatet är mildare och då även hotellrummen är billigare och tillgängligheten på hotell och boenden är goda. Vill man boka sin resa och sitt boende själv så är nästan detta alltid billigare än att resa med någon av de stora researrangörerna