Stränder

Korfu erbjuder några av de absolut bästa och härligaste stränder som finns i hela Grekland. Många (oss inkluderade) anser till och med att Korfus stränder tillhör några av de bästa som finns att hitta i hela världen. Kristallklara turkosa vatten, långgrunda stränder med sand eller klappersten, folkfyllda stränder eller mer eller mindre helt folktomma stränder, ja här finns något för alla smaker och önskemål.

Glyfada Beach

Glyfada är en ort på västkusten på Korfu och som ligger ca en mil från Korfu stad och som stoltserar med en av de finaste och mest populära stränderna på hela ön. Sandstranden som är stor och finkorning har också ett fantastiskt fint och vackert klart vatten. Förutom att både strand och vatten är i allra högsta världsklass så ligger också hela stranden otroligt vackert mjukt inbäddad av de omkringliggande grönskande bergen.

Bra att veta är att på Glyfada Beach blir det mycket folk under högsäsong och extra mycket under söndagar när lokalbefolkningen också gärna besöker stranden med hela familjen.

Utsikt över Glyfada beach i solnedgång

Yaliskari Beach

Om Glyfada Beach är hektisk och full av liv så är den lilla mysiga stranden Yaliskari Beach den totala motsatsen. Stranden ligger på västkusten lite söder om Pelekas och hit är det bäst att ta sig med bil. Stranden ligger vackert omgiven av pinjeträd som tar sig ner för de branta klipporna tills du når det turkosa vattnet. Gillar du lugt, tyst och stilla så är Yaliskari Beach stranden för dig.

Paleokastritsa Beach

Paleokastritsa som ligger på Korfus västkust består egentligen av flera stränder och bukter. Stränderna passar perfekt både barnfamiljen och även för alla er som reser utan barn. Tar du dig upp till klostret Theotokos så får du en magisk utsikt över Paleokastritsa, det kristallklara havet och de gröna omgivningarna. Vill du ha lugnare stränder så erbjuder Paleokastrista även detta, hit är det dock bäst att ta sig med någon av alla de olika taxibåtarna.

En av Paleokastritsas fantastiskt vackra bukter

Perama Beach

Peramas fantastiska turkosblå vatten är en upplevelse bara i sig. Här finns också flera mindre caféer och restauranger där det serveras enkel men väldigt god mat till ett överkomligt pris.

Loggas Beach

En fantastisk strandremsa som på vissa ställen enbart är några meter djup innan de höga branta klipporna tar vid. Loggas Beach ligger i Peroulades på norra delen av ön och är verkligen en strand för dig som gillar mäktiga och dramatiska omgivningar. Missa heller inte ett besök på mysiga 7th Heaven Café som ligger på en av bergstopparna, här erbjuds förutom en otroligt vacker utsikt även god mat och schyssta drinkar till bra priser.

En personlig favorit hos oss, utsikten över Loggas beach från mysiga Café 7th heaven i Peroulades.

Agios Gordios

En populär sandstrand på nordvästra Korfu är Agios Gordios, vara dock bara uppmärksam att du väljer rätt Agios Gordios då Korfu har hela fyra orter med samma namn. Den högra delen av stranden har mera fin sand medans den vänstra är stenigare. Agios Gordios är en populär strand bland både turister och lokalbefolkningen och den passar precis lika bra för både yngre besökare som för äldre.

Massor av stränder och badvikar

Exempel på andra populära stränder är Kassiopi Beach, Issos Beach, Ipsos Beach, Sidari Beach och La Grotta. Utöver alla dessa stränder som nämnts så finns massvis av andra små mysiga badvikar och stränder att hitta på Korfu. Det är även detta som gör ön så spännande, nästan varje gång som man åker hit så upptäcker man nya badvikar som blir till nya favoriter, ibland även helt folktomma.