Sevärdheter

Korfu stad

Hjärtat på ön är utan tvekan Korfu stad. Här finns allt och lite till vad gäller allt från Venetianska fort från 1600-talet, gamla staden med dess charmiga arkitektur och pittoreska gränder, parker, cafeér, shopping och restauranger. Här har vi bara nämnt något av allt som finns att se, uppleva och göra i Korfu stad. Här finner du helt enkelt något för alla intressen och åldrar. Korfus gamla stad är för övrigt med på Unescos lista över världsarv, något som du kommer att bli varse på en gång vid ett besök här.

Utsikt över Korfu stads unika hamn

Achilleion palatset

Palatset byggdes redan 1891 på uppdrag av den österrikiska drottningen Sissi. Själva palatset är i dag ett populärt museum och innehåller en stor mix av möbler, konst och stilar från olika århundraden. I palatsets vackra trädgård så får du inte bara en fantastisk utsikt utan du får även sällskap av statyer av berömda historiska personer.

Rolig kuriosa är också att scener från James Bond-filmen “Ur dödlig synvinkel” även spelades in här. Palatset är väl värt ett besök och passar bäst som en halvdagsutflykt för det vuxna sällskapet.

Ett besök på Achilleionpalatset är väl värt ett besök

Musön

Den lilla ön Pondikoníssi anses vara den mest fotograferade platsen på Korfu. Hit behöver man ta sig med båt från hamnen i Kanóni. Ön kallas för övrigt för Musön just på grund av de många musformade träden som täcker den lilla vackra medeltida vitmålade kyrkan på ön. Vad du än gör, så glöm inte att ta med kameran när du åker hit.

Lokala marknader

Varje by har som oftast sin lokala marknad med lokalproducerade varor från öns bönder. Med ca 4 miljoner olivträd på ön så handlar mycket just om oliver i olika former men även citroner, apelsiner, bakverk, godis och fantastiska hanverk finns att njuta av.

Förutom massor av olivträd och apelsinträd så finns det även mängder av vackra citronträd på Korfu.

Akvariet i Paleokastritsa

I byn Paleokastritsa så ligger det populära Corfu Aquarium. Ta dig en tur hit och ta del av det exotiska livet under vattenytan. Gillar man reptiler så får man heller inte missa ett besök hos ödlorna och ormarna i Corfu Aquariums reptilhus.

Vattensport

Med några av de absolut vackraste stränderna som finns i hela Grekland (och i världen om du frågar oss) så är också utbudet av vattensport enormt stort. Välj och vraka mellan allt från skärmflygning, vattenskoter, djuphavsfiske, snorkelturer, dykning och mycket mer därtill.
Golf, tennis, ridning. Vill du förbättra golfsvingen så hittar du en av Greklands finaste och bästa golfbanor på Corfu Golf Club. Tennisbanor finns på många hotell och som privata banor. Ridning erbjuds också av flera arrangörer på Korfu.

Muséer

Flera trevliga museum finns att besöka, de allra flesta ligger i Korfu stad. Favoriter för många besökare är exempelvis Casa Parlante, Corfu Museum of Asian Art och Achilleion Museum.

Hyra bil eller moped

Om du vill uppleva saker på egen hand på Korfu så är det absolut bäst att hyra bil eller moped. Det finns gott om både biluthyrare och ställen där man kan hyra en moped eller scooter. Är du en erfaren och trygg förare så rekommenderar vi dig att se delar av det genuina Korfu, en bit bort från de vanliga turiststråken och turistområdena.

Är du en erfaren förare så rekommenderar vi dig verkligen att hyra bil och se mera av det vackra genuina Korfu en bit bort från alla turiststråken.