Resa hit

Resa till Korfu kan du göra helt på egen hand eller genom någon av alla de olika researrangörerna som också erbjuder resor till Korfu. Väljer du att resa till Korfu på egen hand så kan du göra detta genom reguljärflyg och då genom att boka enbart en flygstol, här kan du få vara beredd på att göra resan i etapper och med mellanlandning på fastlandet.

Flygen lyfter och landar på Korfus flygplats dygnet runt under högsäsong.

Det går även båtar från fastlandet till Korfu om du hellre skulle föredra detta alternativet framför ännu en flygetapp. Väljer du att boka enbart en flygstol så är detta också något som många stora researrangörer ofta kan erbjuda dig. En direktflyg från Arlanda till Korfu tar enbart ca 3 tim och 30 minuter.

Även kryssningsfartygen går i en strid ström till och från Korfu och fastlandet.

Att boka sin resa själv med flygstol och boende är nästan alltid det billigare alternativet. Här är det helt och hållet upp till dig själv, ditt eventuella ressällskap och vad ni föredrar för alternativ. För många resenärer så är själva researchandet med att kolla upp flyg och olika charmiga boendealternativ en del av det roliga med hela resan.

För andra som kanske inte känner sig fullt ut lika äventyrliga eller som kanske reser med barn så kan alternativet med att resa med en stor researrangör kännas mera lockande och bekvämt. Med researrangörerna så står alltid de förhandsbokade turistbussarna redo att ta er ut till hotellet så fort som ni har landat. Då Korfu är så pass liten till ytan så går detta som oftast ändå relativt snabbt och smidigt.

För er som väljer andra alternativ så finns även lokalbussar, taxibilar och hyrbilsföretag i nära anknytning till flygplatsen. Oavsett vilket alternativ som ni än väljer så är vi övertygande om att ni också kommer att förälska er i Korfu så pass att ni också kommer att vilja komma tillbaka till Korfu igen och igen och igen.